Halstørklæder til mænd – hold varmen på en stilfuld måde

Rigtig mange danskere tænker, at halstørklæder primært er noget som er forbeholdt kvinder. Og skulle en mand endelig finde på at snige et tørklæde rundt om sit hals, er det prydet med store logoer fra favoritfodboldklubben.

Charmerende? Næppe! Heldigvis er verdenen ikke helt så karikeret, som vi her prøver at gøre det til.

Tørklæder og halstørklæder til mænd, er en accessorie som bliver stadig mere populær med tiden. Dette skyldes måske, at tørklæderne er gået fra kun at have et praktisk formål, til i dag også at have et positivt æstetisk formål.

Men er halstørklæder nu også nødvendigt?

Fra efterårskulden for alvor begynder at bide sig fast i september-oktober måned, til at frosten begynder at slippe permanent i marts-april, er der immervæk omkring et halvt år. I hele denne periode, er vejret i Danmark så koldt, at et tørklæde er til at anbefale, hvis man vil forebygge løbende næser og forkølelse helt generelt set.

Prikken over i’et til dit outfit

Næsten alle store modebrands til mænd, har efterhånden kollektioner – store som små – af halstørklæder til de kolde måneder. Dette gælder eksempelvis bands såsom Versace, G-star, Calvin Klein, Hugo Boss, Polo Ralph Lauren, Paul Smith, Esprit, Samsøe Samsøe, Jack & Jones, Les Deux, J. Lindeberg samt Lyle & Scott.

Det kan derfor godt betale sig, at finde et par forskellige halstørklæder, så du har lidt at variere med. Køber du eksempelvis to forskellige tørklæder, har du også muligheden for at vaske det ene, mens du stadig bruger det andet. Dette er utrolig praktisk i hverdagen, da du kommer til at bruge tørklæderne i mange af årets måneder.

Ved at have forskellige styles af tørklæder, kan du også sørge for, at dit halstørklæde matcher resten af dit outfit. Dette kan både være selve farven, men i lige så høj materialevalget. På den måde kan et halstørklæde hurtigt gå fra umiddelbart kun at være en praktisk genstand, til også at gøre en stilmæssig forskel.

Farver og materialer

Er du et rigtigt mærkedyr, betyder det nok meget for dig, at halstørklædet har det rette brand. Men udover dette, består forskellen mellem de forskellige tørklæder på markedet, primært af af variation mellem farver samt ikke mindst materiale. Sidst men ikke mindst er der selvfølgelig en væsentlig forskel mellem klassiske tørklæder som du selv skal vikle rundt om halsen, og så tubehalstørklæde som blot skal foldes en gang eller to, for at passe rundt om din hals.

Kigger vi på materialerne, er der stor forskel på egenskaberne og kvaliteten på de enkelte modeller. Nogle tynde tørklæder er eksempelvis fremstillet af polyester, og er utrolig lette – til gengæld varmer de så heller ikke så meget (disse går også under betegnelsen sjaler). I den modsatte ende af skalaen finder vi typisk de strikkede halstørklæder, som eksempelvis kan være fremstillet af et uldmateriale.

Hvad angår farver, er farver såsom sort, navy, grå og mørkegrå såkaldte universalfarver, som går til langt det meste herretøj. Det kan derfor anbefales, at have mindst ét tørklæde i en af disse farver. Er du lidt mere modig rent stilmæssigt, kan du forsøge dig med friskere farver, såsom et rødt tørklæder. Her skifter farverne meget fra kollektion til kollektion, så har du en bestemt farve i tankerne, kan det godt betale sig at shoppe rundt mellem de forskellige butikker på nettet. Her er der ofte et langt større udvalg, end i fysiske tøjbutikker.

Prisen på tørklæder kan variere meget, men fælles for mange modeller, er at de ofte sættes på udsalg når varmegraderne indfinder sig. Således kan du ofte gøre dig et godt køb, hvis du køber dit herretørklæde uden for sæsonen.

God fornøjelse med købet af dit tørklæde til mænd!

Skriv et svar